Hoppa till sidans innehåll

På väg till manegen?


Ordningsregler för ridlektioner

Kom i god tid -  minst 20 minuter - innan lektionen börjar. Hästlistan på anslagstavlan i stallet visar vilken häst du ska rida. Går hästen på ridlektion innan väntar du på läktaren tills ridläraren ropar in dig till manegen.

Klädsel: 
Godkänd hjälm och stadiga skor med klack eller ridstövlar är obligatoriskt. Kroppsnära kläder av material som ej låter eller prasslar ska bäras. Ta aldrig av dig ett plagg utan att någon håller i din häst. Säkerhetsväst rekommenderas för alla ryttare under 18 år.
OBS!! Tänk på att ha rätt kläder efter väderlek.


Borstning av häst:  
Noggrann rengöring av hästen före sadling och tränsning skall göras av alla som inte har en färdig häst. En del hästar är känsliga i pälsen, använd en mjuk borste. Skötsel av hästen efter ridning krävs också. Tryckskador uppstår lätt på hästarna om de inte är rena.
Spola gärna av hästens ben i spolspiltan om hästen är väldigt lerig om benen, var 2 personer som hjälps åt och använd kedjegrimskaft spänt över nosryggen när du leder hästen till spolspiltan.


Sadling av häst:  
Kontrollera att sadel och schabrak placeras på rätt ställe på hästens rygg. Vojlocken får inte vara vikt. Kontrollera att hela sadeln täcks av vojlocken. Sadelgjorden ska bara spännas på första hålet i stallet.

Tränsning av häst: 
Tränsa alltid hästen sist av allt och se till att du har hjälm på huvudet och all utrustning på dig innan du tränsar. Lämna aldrig hästen med utrusning i spiltan. Sätt aldrig fast hästen i bettringarna. Alla lösa remmar ska in i sina söljor. 

Spö:
 
Används ej på alla hästar men tages alltid med till ridhuset. 

Sporrar: 
Bäres ej varje gång på alla hästar utan ibland på en del hästar, rådgör innan du sitter upp. 

Uppsittning:
  
Spänn försiktigt sadelgjorden i etapper ett hål i taget. Använd gärna pall och be gärna din instruktör hålla emot så att sadeln inte glider. Landa mjukt på hästens rygg.


 

Ordningsregler i vårt stall

Kl 20.30 får hästarna sitt kvällsfoder, då vill vi att det ska vara lugnt och tyst i stallet, för hästarnas välmåeendes skull. 

Se även till att vara anträffbar på något sätt under tiden ditt barn rider lektion.

Oordning i stallet i form av skottkärror, grepar, ryktlådor, borstar med mera i gångarna medför en stor säkerhetsrisk för både hästar och människor.

Håll en låg ljudnivå och spring inte.

Kom ihåg att vara uppdaterad om stallreglerna!
Uppdaterad: 16 MAR 2017 14:15 Skribent: Johanna Carlsson

KONTAKT

Söderköpings Ryttarsällskap
Liljerumsvägen 
61433 Söderköping 
This is a mailto link
076-142 41 15

BG: 5718-7460
Swishnr: 123 680 43 97

Postadress:
Söderköpings RS - Ridsport
Liljerumsvägen
61433 Söderköping

Kontakt:
Tel: 0761424115
E-post: kansli@soderkopingsr...

Se all info