Hoppa till sidans innehåll

SRS samarbete med Arbetsmarknadsenheten


Samarbete med Arbetsmarknadsenheten 2016

Under 2016 har SRS inlett ett samarbete med Söderköpings kommuns arbetsmarknadsenhet och Plattform Söderköping.

Söderköpings kommun är i behov av arbetsplatser som kan erbjuda förstegsinsatser, dvs. ”ett första steg” mot arbetslivet, för människor som idag är arbetslösa och som behöver prova sin arbetsförmåga.

Arbetsmarknadsenhet (AME) har hittills inte kunnat erbjuda förstegsinsatser i någon större utsträckning och har även saknat en tillfredsställande miljö där det går att praktisera, rehabilitera och arbetsträna utifrån individens egna förmåga.

Under våren och sommaren 2016 arbetades det fram ett koncept, Grön Arena, där AME och SRS tillsammans tog fram arbetsuppgifter som kunde gagna både föreningen och kommunens behov av en arbetsplats med förstegplatser.

I detta samarbete så har kommunen arbetsledning- och handledningsansvar och idag är ”deltagarna” ca 10 personer. De personer som erbjuds plats i verksamheten har individuella målplaner och har en tidsbegränsad ”anställning/placering”.

Under perioden som deltagaren arbetar i Grön Arena så ingår även arbetsförmågebedömningar genom arbetsterapeut vilket på sikt ska stödja deltagaren till förvärvsarbete eller studier/utbildning.

Verksamheten är idag en försöksverksamhet som förhoppningsvis kommer att övergå till en ett permanent samarbete under 2017-2018. 

Vi på SRS är mycket glada över detta samabete, då dessa "deltagare" med handledare hjälper till enormt mycket genom att t.ex. slå stolp, fixa staket, harva, måla staket, laga saker som går sönder. Vi är superglada över all hjälp vi får, som underlättar det dagliga arbetet! 

Här nedan följer en länk som tar dig till en infofilm om samarbetet - njut! 

https://www.youtube.com/watch?v=mbHf3fNSJQ4

Uppdaterad: 10 MAR 2017 14:46 Skribent: Johanna Carlsson
Epost: Adressen Gömd

KONTAKT

Söderköpings Ryttarsällskap
Liljerumsvägen 
61433 Söderköping 
This is a mailto link
076-142 41 15

BG: 5718-7460
Swishnr: 123 680 43 97

Postadress:
Söderköpings RS - Ridsport
Liljerumsvägen
61433 Söderköping

Kontakt:
Tel: 0761424115
E-post: This is a mailto link

Se all info